БИЗДИН ИШ – БИЗДИН КУМАР

“Сүт Булак” жабык акционердик коому 25 жылдан бери Dairy Spring жана Milky Day соода маркаларынын сырын жана сүт азыктарынын ар кандай түрлөрүн өндүрөт. Компания 1996-жылдын 5-январында өкмөттөр аралык Кыргыз-Швейцария сүт программасын ишке ашыруунун натыйжасында түзүлгөн. Алыскы Швейцариядан келген консультанттар менен Кыргызстандын адистеринин жамааттык эмгегинин натыйжасы Борбор Азия өлкөлөрүндө ага окшоштугу жок өзгөчөлүү “Сүт Булак” сыр заводу болду. Долбоор башталар алдында Кыргызстандын адистери Швейцарияда сыр жасоо өнөрү боюнча алты айлык окуудан өтүшкөн.Сыр өндүрүү - бул тажрыйба жана салт маселеси. Биз эң жаңы заманбап өндүрүш жабдууларын колдонуп жатканыбызга карабастан, өндүрүштүн бардык этаптары өзгөрүүсүз бойдон калууда: жогорку сапаттагы чийки сүт стандартташтырылат, ачытуу ферменти кошулат, андан кийин бактериялык өсүмдүк кошулат. Массаны кылдаттык менен ысытып, аралаштырышат жана бүртүктүү консистенция алынганга чейин кесишет. Андан кийин пресстеп, туздуу суудада кармашат жана акыры, атайын камераларда сакташат ... Биз үчүн эң башкысы – биздин азыктардын экологиялык жактан таза болушу, ошондуктан биз боекторду жана консерванттарды колдонбойбуз, ошондой эле ISO жана FSSC стандарттарына ылайык эң катаал гигиеналык стандарттарын сактайбыз.

Сырларды өндүрүүдө 4 гана ингредиентти колдонобуз:

ТАМАК
ТУЗУ

УЙ
СҮТҮ

МЕЗОФИЛДҮҮ ЛАКТОБАКТЕРИЯЛАРДЫН
АЧЫТКЫСЫ

АЧЫТУУ
ФЕРМЕНТИ

“СУТ БУЛАК” ЖАК

1996-жылдын январында өкмөттөр аралык Кыргыз-Швейцария сүт программасын ишке ашыруунун алкагында “Сүт Булак” жабык акционердик коому түзүлүп, аны түзүүгө каражаттарды Швейцария Өкмөтү берген

ал өзү дагы негизги акционер болгон, ал эми акциялардын бир бөлүгү Ысык-Көл облусунун фермерлерине (бекер) таркатылган. Инвесторлор ишкананын курулушуна швейцариялык талап кылуу жана тактык менен мамиле кылышты. Швейцариядан келген адистер Кыргызстандын баардык аймактарын изилдеп, заманбап сыр өндүрүү заводун курууга эң ылайыктуу жерди издешти. Жаратылыш шарттары боюнча Швейцарияга окшош экологиялык жактан таза жерди табуу негизги маселе болчу. Деңиз деңгээлинин бийиктиги маанилүү ролду ойногон, анткени аларда өзгөчө ар түрдүү чөптөрү бар альпы шалбааларына (деңиз деңгээлинен 1700 - 2500 метр бийиктикте) керек болгон. Завод 1720 метр бийиктикте Ысык-Көл облусунун Түп районунун Жылуу-Булак айылынын четинде курулган. Өндүрүш Түп районунун борборунда жайгашкан жана компания өзүнүн кызматкерлери менен гана эмес, сүттү табигый ыкмалар менен өндүргөн фермерлер менен дагы достук мамилени кармашат.

demo

 

Кененирээк

Акыркы жанылыктар

Табигый сыр жана май

Катуу кабык, жарым катуу, италиялык, швейцариялык жана башка көптөгөн табигый сырлар…. 25 жылдан бери «Сүт Булак» жабык акционердик коому Кыргызстанда «Сүт булак» жана «Сүттүү Дау» бренддери менен сырларды жана сүт азыктарынын ар кандай түрлөрүн чыгарып келет.

demo

FOODEXPO QAZAQSTAN 2019 МЫКТЫ АЗЫГЫ

2019-жылдын ноябрь айында “Сүт Булак” компаниясы “Spielhofer Swisscheese SA” менен биргеликте “FoodExpo Qazaqstan 2019” Борбор Азия эл аралык тамак-аш өнөр жайынын көргөзмөсүнө катышты

demo

Сыр гид

Сүт булагы өзүнүн 22 жыл ичинде өндүрүлгөн сырлардын түрдүү ассортименти менен сыймыктана алат. Бул "Tilsit Classic" жана "Tilsit Premium" жарым-жартылай катуу сырлардын белгилүү сериясы, ошондой эле жаңы сырлар "Пицца үчүн Моцарелла" жана "Солизде Моцарелла" ...

demo

2009-ЖЫЛДАГЫ МЫКТЫ ЭКСПОРТТООЧУ

2010-жылы, Кыргыз Республикасынын Өкмөтү жана Экономикалык жөнгө салуу министрлиги “Сүт Булак” ЖАКына “2009-жылдын мыкты экспорттоочусу” наамын ыйгарышкан.

demo